Onsdagen...

Min syster hade turen med sig ännu en gång, denna gång vanna hon två biljetter till inspelningen av "Talang 2009". Det är ju inget av vårt favoritprogram precis, men det är ju kul att få vara med och se hur de jobbar på plats för att få ihop det till ett program. Så jag tackade glatt jag när hon frågade om jag ville slå följe med henne.

Publikinsläppet var 16.00 men vi bestämde oss att passa på att göra Stockholm när vi ändå var inne i smeten. Vi gick runt i Saluhallen och Hötorgshallen och insöp en historisk vind av flärd och överklass från dåtidens kulturpersonligheter som på sin tid strosade omkring och inhandlade ostron och någon finare liten ost. Sen så köpte vi oss en kaffe, men det fick bli i en liten kiosk, för ty vi hade inte råd med de priserna de visade upp i hallarna.

Så satte vi oss på Dramaten trappa och blickade ut över Nybrokajen där turistbåtarna låg och väntade på att de skulle få tuffa ut över havet med förväntansfulla passagerare. Vi hade tur med vädret, solen sken, fåglarna kvittrade i kapp med trafikbullret men det blåste rätt så kallt så på väg från Dramaten så passade vi på att värma våra små händer mot Margareta Krooks varma mage. Statyn ska ju hålla en temperatur på 37 grader men när vi var där så var hon het, vi vet inte om det var för att vi var där eller för att någon ledning är kaputt, men vi hoppas på det första ;)

Ja, hur var inspelningen av talang nu då?!

Inspelningen skedde rum på Vasa teatern, teatern är en ganska liten teater så det blev snabbt fullt och kameror och lampor överallt. Alla vi som var där fick en dricka, halstabletter och en påse godis. När det skulle sättas igång så kom det fram på scen en studiovärd som frenetiskt hejade på publiken och dirigerade den i allt som vi skulle göra.

Publiken fick sitta och klappa långa och korta applåder på befallning, vilket var okej. Sen så skulle vi skratta fast det inte fanns något att skratta åt, det var lite svårare. Sen så ville de ha lite bilder när vi satt och buade och gjorde tummen ner och tummen uppåt om vartannat. Det tog sin lilla tid att få till bra publikbilder som de ska ha för att kunna klippa in dem i programmet sen.

Sen så kom årets programledare ut på scenen, Tobbe trollkarl och Markoolio och alla barn i salongen jublade av entusiast. De hälsade oss välkomna och skämtade lite innan deras öppningsrepliker skulle spelas in. Publiken fick även där vara med och klappa åt det som sades av komikernat, det blev en del omtagningar när en del text glömdes här och där.

Sen så kom studiomannen åter ut till oss och förklarade hur det skulle gå till när juryn skulle presenteras. Och in kommer först allas vår Bert Karlsson sen så kommer Johan Pråmell och sist in kommer Charlotte Perelli. När de har satt sig så är alla beredda att släppa in talangerna vilket innebär en ganska lång väntan.
Markoolio och Tobbe skulle först intervjua alla i kulisserna innan de släpptes ut på scenen. Och det skulle roddas och fixas innan nästa talang gick ut på scen. Det var totalt ca 25 talanger, så ni kan tänka er vilken tid det tog. Vi kom därifrån 21.30 på kvällen så vi var där över fem timmar och vi har väl aldrig förr klappat så mycket händer. Det var fysisk jobbigt att sitta still så länge i ett varmt rum, men det var det värt för att se hur allt går till.

Så håll ögonen öppna när talang går av stapeln i tv, ni kan få se en carro som skymtar förbi i rutan...


Kommentarer
Postat av: Matilda

Ojoj, vilken upplevelse! ;)

Inte klokt hur fejkade sådana program är, hehe.

Men jag ska definitivt hålla utskick efter dig och Veronica!

2009-03-20 @ 16:06:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0