Eurofori

Nu har jag varit på konserten, hur var den då?

Jag och min syster kom till kyrkan där de skulle te sig vid 18.30 tiden och skulle då få biljetterna som vi hade vunnit. Det var ett snöslaskigt Stockholm denna afton, men var gjorde det när Flink bjöd på innerlighet och ett storartad performance. Det som slog mig när vi kom in i den upplysta andmäktiga kyrkan var att publiken som hade samlats var i väldigt varierande åldrar. Det var allt från "vanliga" tanter och gubbar, medelålders kostymnissar, prydliga damer till bohemer. Jag i min enfald hade inte trott att han skulle dra den sortens publik men jag antar att genialitet syns över gränserna.


Hur var själva konserten då? Det var bra, spontan och full av glädje som både kom från bandets och ifrån publikens håll. Han behövde knappt någon mikrofon, han tog nämligen i för kung och fosterland, vilket också märktes i och med att ena högtalaren höll på att spräckas. Han visade också prov på hans enorma skicklighet när det kom till att tolka dikter och att berätta historier, och så bjöd han på ett avsnitt ur "Doktor Glas".


Så kvällen har varit fantastisk kort och gott och när vi lämnade kyrkan i ett lyckorus så kom vi ut till ett snöande Stockholm.



Flinck...

Idag ska jag gå och se herr Flinck på ett litet uppträdande i en kyrka i Stockholm. Det är den första konserten jag ser med Thorsten, trots det att jag har följt hans liv ända sen 80 talet blev till 90 tal.

Jag återkommer med lite mer info efteråt.


Böcker, böcker...

Då var bokreapremiären över, jag var där i går och sonderade i hyllorna. Det var som en boxningsring i affärerna det var folk överallt, det är bra att man är utrustad med vassa axlar. Det var många böcker som pockade på mitt intresse, synd bara att rean börjar innan löning. Men det finns säkert några små böcker kvar när pengarna hamnat i min ficka.

Men idag så slipper jag alla bok slukande människor, idag blir det nämligen en dag i naturens och naturkunskapens tecken. Det blir promenader ute i snöslasket och om rymden i naturkunskapsboken. Alltså det blir en dag om allt mellan himmel och jord.



Hej då mina vänner!


Oscar!

Vi var ute i lördagskväll, Matilda och jag och det var väldigt trevligt och det blev en lika stor skrattfest som det brukar bli när vi är i farten. Vi tog varsin förrätt när vi kom dit ( för vi var för snåla för varmrätten) Matilda tog Nacho och jag tog en variant på club sandwich. Det var väldigt gott och ganska så mättande och till det tog vi in en öl och en Cola, jag behöver inte något mer än Cola, jag är berusad av livet si :)

Jag har just färgat mitt hår svart för att försöka se lite mera intellektuell och djup ut, nu med teatern och allt. Det lyckades kan man säga, alltså budskapet gick fram. Det var några vid ett annat bord som tog bilder på mig i tron att jag var någon kultur person, sägas ska att puben ligger i sådana kvarter. Jag tyckte att det var lite sött och sa inget utan lät det bero, men det är kul och se vad lite hårfärg kan göra...

Sen så har jag varit på Oscarsgalan inatt ( genom tv men vadå?) hos min kompis Anna, det var en trevlig och underhållande gala. De hade lyckats banta ner den till och bli en mindre och mer intim gala än denna pampiga stora "cirkus" det annars är. Utgången med priserna blev ganska väntad med Winslet, Ledger m fl men priset till den bästa manliga huvudrollen gick till Penn och inte som jag trodde till Rourke. Men Sean Penn är en väldigt duktig skådespelare så varför inte...


Veckan som gått...

Ikväll ska jag och min inneboende smålänning ut på galej, eller galej och galej. Det kommer nog att bli en ganska stillsam tillställning med gott sällskap, god mat och förhoppningsvis kommer det en massa kul folk till stället. Det ska iallafall bli väldigt kul att komma ut lite och lufta sig :)

Annars så har veckan som har gått varit full med jobb som sagt och så har jag umgåtts med Matilda som i veckan kom upp från det djupaste Småland...hm nåja Smålandstenar för att vara korrekt. Vi hade en nostalgiafton och spelade upp en massa gammal 80 och 90-tals musik som man svängde sina lurviga till på den tiden. Vem kommer inte ihåg "4 non blondes", "Trancedance" och "Inner Circle" ?


Nej nu ska jag ut i det underbara vädret, solen lyser på nysnön som kom inatt. Det ser ut som små kristaller som ligger utspridda på marken.


 


Jag finns...

Hejsan!

Bloggen har fått stå tillbaka lite för mina andra åtaganden, tyvärr. Jag ska försöka skärpa till mig, fy på mig :)

Skriver det här  snabbt mellan jobb och hundar, så att ni inte ska tro att jag har glömt bort er, mina trogna små blogg - vänner.

Nu ska jag iväg till teatern och jobba lite som det kallas ;)

Sen så är jag ledig från mitt vanliga arbete, några dagar då jag ska förbättra inläggsstatistiken är det meningen...

På återseende!


Mätt!

I går var det Alla hjärtans dag vilket resulterade i att vi gjorde en hjärtformad tårta som vi tog med till min låtsas morfar till hans 85 åriga födelsedags kalas. Annars var dagen befriad från alla hjärtans dag hysterin vilket har blivit handlarnas högtid i stället för vår.




Dagen på landet hos mormor och morfar var en trevlig, lugn, fin och kall dag. Vi åt massor av god mat och fikade en massa godsaker, så gott att det var svårt att gå ut till bilen sen, fylld av bullar och räkmackor.

Mitt liv!

Hejsan!


Nu är jag tillbaka i etern:)

Det har varit en del att stå i både på jobbet, pluggeriet och på teatern.

Jag tar det från början med jobbet, jag längtar redan efter ledighet, tänk att sitta ute i skärgården på en klippa och bara njuta och att veta att man är långt ifrån stekbord, disk och dylikt. Nu är det inte tråkigt på jobbet men det skulle vara klart mycket roligare på en klippa:)

Vad ser ni fram emot? Var är ert smultronställe?

Det andra som varit mycket på sistone är skolan i allmänhet och naturkunskapen i synnerhet. Det är mycket olika ämnen inom det som ska pluggas på nu till provet, huja.

Sen har vi ju teatern där det har hänt förändringar. Vår kvinnliga huvudrollsinnehavare orkade inte vara med, det blev för mycket med sitt vanliga jobb och allt. Men vi verkar ha hittat en bra ersättare som är jättebra och som har tyngd i replikerna. Så nu rullar teaterlokomotivet vidare med mig som en passagerare.

Ja, det var en liten inblick i mitt liv för tillfället...


Tyst...

Hej!
 

Nu är jag här igen...
Min tystnad i denna bloggväld har berott på telefonbolagens strul. Jag har varken haft Internet eller telefon sen i torsdags kväll då det blev kaputt på ledningarna. Människor som har ringt till mig har kommit fram till en annan person, den stackaren måste ju ha trott att det rörde sig om organiserad felringningsmaffia...

Måste säga att et har varit väldigt skönt att ha det lite tystare än vanligt omkring sig och slippa Internet ett tag, för ty Internet har en risk att öra folk asociala.


Ha det bra...


Teater!

Igår var jag på kollationering av "Björnen". Vi samlades 18.30, presenterade oss för varandra och sen så körde vi på. Skådespelarna läste manuset och vi andra följde med i texten, det var jättebra för då fick man ett annat djup i texten, när man hör några andra läsa upp det. Det verkar vara ett kul gäng att jobba med, engagerade och roliga figurer. Vi får se hur det blir med Lill-Ingmars karriär framöver.

Jag återkommer i ärendet!




Åsa-Nisse är tillbaka!

Nu har Sverige förstått hur betydelsefull Åsa-Nisse faktiskt är för det svenska kulturlivet. Nu, lagom till 60 års jubileét av den första filmen som kom ut 1949.

Nu vet jag inte vad jag tycker om att de ger sig på min gamla trotjänare såhär, det känns lite som ett övergrepp på John Elfström ( han som spelade Åsa-Nisse i orginalfilmerna). Det är ju hans roll och inte Kjell Bergqvists, (som man spekulerar ska spela Nisse på Åsen i den nya versionen). Men å andra sidan är han en duktig skådespelare och det är roligt att de hittar på något så att de väcker upp Åsa-Nisse igen så att han inte glöms bort bland de yngre. För vi behöver alla en Åsa.Nisse att ta till ibland.

         

Lill-Ingmar

Gårdagskvällen spenderade jag med naturkunskaps läxan i ena handen och med manuset till Anton Tjechovs "Björnen" i den andra. Aftonen rundades sen av med den svenska filmen "Tuppen". Naturkunskapen bestod av fossiler och gentekniker hit och dit. Vilket faktiskt var rätt så intressant, trott eller ej. Sen så manuset, det är en komisk pjäs som handlar om en tjänare och frun i huset. "Tuppen" däremot handlar om den notoriska kvinnokarlen Cederqvist. Kort och gott blev det en mångsidig kväll.

Imorgon så ska mina manusstudier visa sig då vi har den första träffen inför arbetet med pjäsen, det ska bli roligt att få vara med och värpa fram den från början. Vem vet jag kanske blir den som min syster brukar kalla mig,"Lill-Ingmar", som vankar av och an med en manusbunt under armen och hummar för mig själv. Nu saknas bara en basker...

Vi får se hur det går, jag återkommer om hur det framskrider...  Med eller utan basker:)


Gäss...

Idag är jag arg, det kommer ni att förstå om ni nu fortsätter att läsa dagens bidrag till samhällsdebatten. Vill gärna höra era åsikter om detta. Idag råkade jag slå på tv: n och möttes av en diskussion om gäss och dun. Jag zappade fort över till något trevligare innan de skulle visa obehagliga bilder. Sen så öppnade jag tidningen och möttes av detta i en stor artikel, också där med bilder som kan tyckas obehagliga. Jag tycker att det är väldigt bra och på tiden att folk får upp ögonen för vad som pågår.

Jag som är känslig när de kommer till djur och deras liv och leverne täckte över bilderna och läste artikeln, där så berättade de att man tvångsmatar gäss och plockar deras dun när de lever och som följd så känner de en oerhörd smärta. Det blev sårigt och otäckt, för snabbt ska det ju gå, varför ska man ta hänsyn till djuren? Det finns ju pengar att tjäna på detta ackordjobb. Hur fan kan man behandla levande djur som död materia bara för att kunna gå omkring moderiktigt och att lyxa och gosa i ett äkta duntäcke? Jag fattar inte, tänker inte folk förbi de där dollartecknen de har i ögonen och tänker på att det är ett liv de plågar, ett liv precis som du och jag.
 
Detta exempel är bara ett i raden av alla avslöjanden som kommit upp i dager. Minkarna som offras för att vissa sorters människor ska gå omkring och flasha med ett dött djur om halsen eller omkring sig. Djuren har själva inget att säga till om och detta ska kallas ett demokratiskt samhälle. Djuren fanns på denna jord innan vi och vi har tagit oss rätten att köra över dem och ta kommando över deras liv, vad ger oss den rätten? Vad gör fåfängan med oss människor? Hur har det blivit så, att det har blivit status att använda döda djur som en statussymbol?



RSS 2.0